Click for English        6 Billion (engelska)

Tillverkare: Board not Bored Games
Kategori: Strategispel
Spelare: 2-5 (troligen bäst med 4-5)
Speltid: 02:00-03:00
Ålder: 12+
Innehåll:   1 Bräde (Solsystemkarta)
  1 Upptäckarspår
  1 Distanshjälpmedle (Kortdistribution)
  6 Gömda agendakort
13 Upptäckarkort
91 Spelkort
  6 Set av 16 spelbrickort (varje färg motsvara en fraktion)
  1 Regelhäfte på engelska (plus att jag har ett på italienska)
Spelets mål: Ha erhållit mest poäng när spelet avslutas. Detta sker antingen genom att invånarbrickorna på antingen Asteroidbältet eller på jorden når 1024-rutan eller att alla invånarspår har minst en bricka.
Regler: Regler på engelska
Strategi: -
Kommentarer: Min utgåva är från 1999. Designer av spelet är David A Coutts och är publicerat av hans eget spelföretag.

Jag fick tag på spelet genom byte med en italiensk kille, som har gjort den officiella italienska översättningen av reglerna. Det är ett trevligt spel, men kräver att man spelar det minst en andra gång för att greppa hur det fungerar. Det betyder att det inte är ett spel för de som vill ha något lättsamt. Det finns flera valfria extraregler, men de verkar krångla till spelet på ett onödigt vis.

Vårt första spel blev delvis förstört, pga att vi inte förstod att alla spelare kan spela ett "kolonisationskort", även om planeten redan är koloniserad av en annan. Detta klargjordes dock i en bra FAQ (frågor och svar), vilken är publicerat på designers egen hemsida. Andra spelet blev tyvärr inte bättre, trots korrekta regler. Alldeles för rörigt med mycket slump och en rörig spelplan. Betyget sjönk drastigt.

Låg kvalitet på korten och spelbrädet är rörigt och besvärligt att läsa. Med tanke på att det är ett enmansföretag, så är ändå kvaliten bra.

 
 

 

Click for English
 

Start

Sidan skapad och underhållen av: Carl-Gustaf Samuelsson