Click for English        Das Amulett

Tillverkare: Goldsieber Spiel
Kategori: Strategispel
Spelare: 3-6 (spela absolut med 3-4 spelare)
Speltid: 1:30-2:00
Ålder: 12+
Innehåll:     1  Spelbräde
  33  Formelkort
112  Metallkort (18 vardera av guld, silver, koppar och järn)
    6  Amuletter
  52  Juveler
    1  Tygpåse för juvelerna
  60  Energistenar
    6  Markörer för rundan (3, 4, 4, 5, 5, 6)
    2  Trollkarlshattar
    1  Spelarhjälp (på tyska)
    1  Regelhäfte (på tyska)
Spelets mål: Spelet avslutas nät en spelare fått 7 olikfärgade juveler på sin amulett eller totalt 8 i vilken färgkombination som helst. Denne vinner då spelet.
Regler: Regler på engelska
Strategi: -
Kommentarer: Min utgåva är från 2001. Designer av spelet är Alan R Moon and Aaron Wessblum. Tyvärr finns spelet endast på tyska och det lär förbli så. Ett av mina favoritspel.

Spelet spelas i rundor, vilka har följande fyra faser:
1) FORMELFAS - Formelkort lika med antalet spelare auktioneras ut.
2) METALLFAS - Varje spelare erhåller metallkort för sina formelkort.
3) JUVELFAS - Spelaren med Trollkarlshatt nr 1 drar en av markörerna för rundan. Resultatet är antalet areor som blir besökta under rundan. Spelarna kämpar om juveler i dessa areor, genom att valet av sten i arean auktioneras genom att man bjuder ett antal metallkort av tillämplig sort (beroende på i vilken area du är i).
4) ENERGIFAS - Varje spelare tar bort en energisten från var och en av hans formelkort. Undantag: vissa formler kräver att två energistenar tas bort i varje runda. Alla formelkort utan energistenar läggs på kasthögen.

Detta är ett riktigt bra auktionsspel. Mekanismen med att betala formelkorten med energisstenar är väldigt intressant, eftersom priset du betalar fungerar som tidsbegränsare av formelkortet också. Det betyder att du ibland vill betala mer än minumum för formelkorten. Du har bara 10 energistenar, vilka du kan bjuda och placera på ett eller flera formelkort. Vinner du budgivningen, så placerar du energistenarna på kortet du vann och du tar bort en sten i energifasen, vilka du kan återanvända till nästa budgivning.

 
 

 

Click for English
 

Start

Sidan skapad och underhållen av: Carl-Gustaf Samuelsson