Click for English        Attika (tyska)

Tillverkare: Hans im Gluck (tyska utgåvan)
Rio Grande Games (engelska utgåvan)
Kategori: Strategispel
Spelare: 2-4
Speltid: 60 minuter
Ålder: 10+
Innehåll:  22 spelbrädesbrickor
    4 tempel
  15 amforor
    4 spelarbräden för byggnaderna
120 byggbrickor (30 för varje spelare)
  60 landskapskort
Spelets mål: Antingen placera ut alla sina 30 byggnader från ditt spelarbräde eller koppla ihop två tempel med dina byggnader.
Regler: Regler på engelska
Strategi: Försök att få ut flertalet av dina sex svarta startbrickor ganska snart, dock får du inte missa något tillfälle att lägga dyra byggnadsbrickor på spelbrädet i början, när det finns så många resurser så att du mer eller mindre kan placera dem gratis. Glöm inte att gratiskedjor är väldigt viktiga och att försöka lägga grupper av byggnader tillsammans, så att du kan få amforor, vilket är ett sätt att skaffa extradrag.
Kommentarer: Min utgåva är från 2003. Designer av spelet är Marcel-André Casasola Merkle.

Under sin omgång så drar spelaren två nya byggnader ELLER bygger tre byggnader från sitt spelarbräde. De sista handlingarna kan ersättas av att dra kort från landskapskorthögen i stället.

Även om det grundläggande spelet är ganska abstrakt, så tilltalar det mig mycket. Du måste verkligen förutse möjligheten för din(a) motspelare att koppla ihop två tempel. Även om detta sällan ska hända, så är ofta det enklaste sättet att vinna över nybörjare. Detta är ett av de få spelen jag har spelat online på BrettSpielWelt, där jag först upptäckte denna lilla juvel.

 
 

 

Click for English
 

Start

Sidan skapad och underhållen av: Carl-Gustaf Samuelsson