Click for English        Expedition Robinson

Tillverkare: Kärnan
Kategori: Bluffspel
Spelare: 2-5 (4-5)
Speltid: 01:00
Ålder: 10+
Innehåll:   1 Spelplan
12 Robinsonfigurer
12 Plastfötter
12 Robinson id-kort
  5 Figurskivor med gula plastmarkörer
  1 Finalplatta
20 Kort med Robinsontävlingar
  5 Uppsättningar pussel i olika färger
  2 Tärningar
30 Symbolbrickor (24 vanliga, 6 speciella)
25 Trästickor (i plast!!)
  1 Regelhäfte
  1 Snabbguide
Dessutom behöver man papper och pennor till vissa tävlingar.
Spelets mål: Att ha en av sina två Robinson-figurer kvar som vinnare efter upp till 11 omgångar, dvs att ha lyckats skydda denne tillräckligt, så att denne inte blir bortröstat.

Varje omgång är en dag på ön, vilken består av 4 moment: Val av Robinsonfigur att flytta (behöver ej vara ens egen, utan man kan försöka bluffa de andra här), Utforskning av ön, Robinsontävling och Ö-råd (där man röstar bort en Robinsonfigur). Robinsonfigurerna kan också försvinna ur spelet genom "sjukdom" på en specialbricka.

Regler: -
Strategi: Försök att få motståndarna att tro att dina Robinsonfigurer är någon annan än de du verkligen har! Detta är troligen det svåraste momentet i spelet.
Kommentarer: Utgiven 1999. Spelet baseras på TV-programmet "Expedition Robinson".

Jag var först tveksam till spelet, eftersom jag tidigare har testat ett annat TV-baserat spel: "Fångarna på fortet" vilket var en fullständig katastrof. Dock tyckte vi alla att det var riktigt underhållande, trots att tärningen avgör lite väl mycket ibland. Uppdragen tyckte nog alla var den bästa delen av spelet, även 15-åringen som var med första gången. Spelet uppfattas nog bättre när man utnyttjar "bluffbiten" bättre i spelet. Är bra som ett "partyspel", men personligen alltför lättviktigt för mig. Spelet gav i alla fall många skratt, både i tävlingarna och vid "val" av förste spelare till dessa. Dessa val gjordes genom avgöranden, såsom "största öron", "kortast hår", "väger minst" m m. Vissa av tävlingarna måste anpassas ifall man har med yngre deltagare, då flera bygger på ordlekar

Jag gillar att man skickat med en liten snabbguide, vilket underlättar spelet innan man har alla reglerna i huvudet. Eftersom spelplanen är vikt två gånger, så blir den lite ojämn, men å andra sidan så innebär det att formatet blir ganska litet i stället, vilket är en fördel i en välfylld spelhylla.

Copyright av spelet hos "Wild Men Publishing A/S".

 
 

 
Click for English
 

Start

Sidan skapad och underhållen av: Carl-Gustaf Samuelsson