Click for English        Expedition (tyska)

Tillverkare: Queen Games
Kategori: Strategispel
Spelare: 2-6 (bäst med 4-5 spelare)
Speltid: 60-120 minuter
Ålder: 10+
Innehåll:     1 spelinstruktion med snabbstartsregler
    1 spelbräde
  79 expeditionskort
135 pilar i tre färger
  75 kuponger
  60 spelmarkörer i sex färger
    1 spelmål
Spelets mål: När en spelare lägger sitt sista expeditionskort, så ska alla se till att ha spelat lika många omgångar och därefter avslutas spelet. Du får poäng för varje avslutat utforskningsuppdrag och erhållen spelmarkör, men minuspoäng för de som är kvar på hand eller på brädet.
Regler: Regler på engelska
Strategi: -
Kommentarer: Min utgåva är från 1995. Designer av spelet är Wolfgang Kramer.

Varje spelare erhåller ett antal expeditionskort vid spelets start. Dessa kort innehåller uppdrag för platser runt om i världen. Deras bilder motsvar de som syns på brädet på motsvarande platser.

Tre oberoende neutrala expeditioner tas av spelarna över hela världskartan. Om en expedition når en plats där en spelare har ett uppdragskort till, så läggs kortet åt sidan och spelaren erhåller en poäng för det.

Ett ganska enkelt, men smart och intressant spel. Jag gillar verkligen temat och tycker det är synd att beskrivningen av alla platser står på tyska på respektive uppdragskort, även om detta inte spelar någon roll för själva spelet.

Spelet finns bara på tyska och första utgåvans namn var "TerraX", men det blev indraget pga varumärkesstöld (en TV-serie hade samma namn).

 
 

 

Click for English
 

Start

Sidan skapad och underhållen av: Carl-Gustaf Samuelsson