Click for English        Gods

Tillverkare: Spiela Aus Timbuktu
Kategori: Strategispel
Spelare: 2-4 (bäst med 2-3 spelare)
Speltid: 0:45
Ålder: 12+
Innehåll: 72 hexbrickor (24 tempel, 32 stammar, 11 ödeland, 2 ingripanden, 2 virvelvindar, 1 spelslut)
12 poängmarkörer
  8 byvillage congregation markers
50 energy crystals
60 God markers
Spelets mål: Du är en Gud som försöker att ha inflytande på världen folk och attrahera dem till din religion. Ditt yttersta mål är att byar som församlingar för din religion och på så sätt bemästra inlfytandet i världen. Må den bäste Guden vinna!

Du får poäng genom att få inflytande på så många stammar som möjligt. Du kan endast ha inflytande på byar där du är den enda Guden i närheten. Du kan förlora inflytande av en by av en speciell färg, men får ändå behålla en del av poängen. Men den Gud som har utnyttjat flest tempel får -4 poäng och poängen 'r få i spelet.

Regler: Regler på engelska
Strategi: För att förhindra motspelaren att ta över dina tempel, så kan du bygga andra hexbrickor runt dem och på så sätt öka kostnaden för att placera ett tempel nära byn. Ödelanden är användbara för detta och dessutom genererar de en kristall, men de kan senare flyttas. Det mest effektiva är att placera hexbrickor i rad. Detta är det snabbaste sättet att öka byggkostnaden för motståndarnas tempel.
Kommentarer: Min utgåva är från spelmässan i Essen 2001. Designer är Michael Schacht.

Spelet är en budgetversion där man själv klipper ut alla komponenterna från kartong. De små komponenterna gör spelet lite svårt att spela, men det är möjligt att använda komponenter från andra spel i stället. Det går även att ladda ner spelet från designerns hemsida.

En omgång består av följande faser:
- Samla kraft, genom att ta 3 kristaller från kristallhögen.
- Dra hexbrickor, så att 2 visas.
- Utför 2 obligatoriska handlingar: Placera en stamby, Placera ett temple, Spela en annan hexbricka, Gör ett ingripande, Flytta ett ödesland eller Kasta en hexbricka.

Reglerna är enkla, men spelet är en riktig hjärnskrynklare, som ger en hel del utmaning. Det är bäst med 2-3 spelare, eftersom kontrollen över spelet blir sämre med 4 spelare.

 
 

 

Click for English
 

Start

Sidan skapad och underhållen av: Carl-Gustaf Samuelsson