Click for English        Kardinal und König, Das kartenspiel

Tillverkare: Spiele aus Timbuktu
Kategori: Kort
Spelare: 3-5 (bäst med 3-4 spelare)
Speltid: 0:45
Ålder: 11+
Innehåll: 56 Landkort
       4 x Danemark
       5 x England
       6 x Italien
       6 x Bayern
       6 x Ungarn
       7 x Kastilien
       7 x Franken
       7 x Sachen
       8 x Frankreich
15 Inmutningssten
  8 Lagkort
  1 Poängberäkningstabell
Spelets mål: Genom att samla på dig landkort, så kan du etablera kloster, ta med rådgivare till rådets möten och förbättra vägnätet. Enligt korten som du väljer, kan du tjäna olika antal poäng och spelaren med mest poäng kommer att vinna.
Regler: Regler på engelska
Strategi: -
Kommentarer: Min utgåva är från spelmässan i Essen 2001. Designer av spelet är Michael Schacht. Spelet är endast publicerat som en klipp-ut-själv utgåva på tyska. Du kan också ladda ner spelet från designerns egen hemsida.

Du lägger upp korten 4 x 14 och lägger på 8 lagkort dold på vissa kort enligt ett förutbestämt mönster. Varje spelare tar åtminstone ett kort från slutet av en av raderna. Spelaren kan ta flera kort av samma färg, under förutsättning att de är av samma färg och att de tillsammans har maximum 2 cirkelsymboler. Du kan avsluta ditt drag genom att spela en av dina tre inmutningsstenar på ett kort som ligger kvar på bordet för att blockera det. Det kostar en   inmutningssten permanent för att bli av med en annan spelares blockering.

Snabbt och roligt spel. Personligen tycker jag det är roligare än originalbrädspelet "Kardinal und König", även kallat "Web of Power".

Spelet har nu blivit publicerat som 2-mannaspel under namnet "Richelieu".

 
 

 

Click for English
 

Start

Sidan skapad och underhållen av: Carl-Gustaf Samuelsson