Click for English        Kogge (engelska/tyska)

Tillverkare: Mod_Games  (designer)
JKLM Games (utgivare)
Kategori: Strategispel
Spelare: 2-4 (bäst med 3-4)
Speltid: 90 minuter
Ålder: 10+ (troligen bättre med 12+)
Innehåll: -
Spelets mål: -
Regler: Regler på engelska
Strategi: -
Kommentarer: Min utgåva är från den första begränsade utgåvan 2003. Nr 72 av 300. Det finns en nyare och bättre producerad utgåva från 2004. Designer av spelet är Andreas Steding.

 

GothCon 2004 Ett av mina favoritspel för året är Kogge, som jag övertalade Michael och hans kompis Tom och bokstavligen Martin till att spela. Alla användningsområden för destinationsmarkörerna gör spelet lite rörigt i början för nybörjare, men jag kunde konstatera att det fortfarande finns mycket att upptäcka i spelet. Tom lyckades med minsta marginal knipa segern före mig. Jag hade satt upp en destination till Reval, där jag hade vunnit, men någon ersatte denna under nästa varv och jag missade den med ett hårsmån i stället. Flertalet upptäckte styrkan med att göra en raid i en stad, vilket gör att man blir utestängd från resten av spelet. Fortfarande 9 av 10.
Spelrapport
Boråskonventet
2004-11-07
Jag hade sett fram emot ett parti Age of Steam på skandinaviska kartan, då Stefan velat spela det hela helgen. Det slutade dock med ett minst lika bra spel: Kogge. Även om spelet ”bara” tog 2:45 denna gången, så kändes det intensivt in i det sista. Detta var tredje partiet, men första gången jag varit med om att gillesmästaren gått två varv, i stället för att någon uppfyllt målet med 5 utvecklingspoäng. Rikard chansade på att han skulle få flest VP, men slutade på 85, dvs bara en poäng efter Stefan. Det är fascinerande med de många användningsområdena för destinationsbrickorna, men det skapade stundtals en del regelförvirringar bland de som inte spelat förut, men alla verkade tycka det är ett mycket intressant spel. Fortfarande 9 av 10.

 
 

 

Click for English
 

Start

Sidan skapad och underhållen av: Carl-Gustaf Samuelsson