Click for English        Lord of the Ring TCG

Tillverkare: Decipher Inc
Kategori: Kort
Spelare: 2+ (fast det går att spela ganska många flera än 2)
Speltid: 0:45
Ålder: 12+
Innehåll: Varje spelare måste ha minst 71 kort (men gärna fler):
- Frodo bärande Den Enda Ringen (2 kort),
- En draghög medminst 60 kort (varav hälften är fellowship-kort och hälften shadow-kort) och
- En hög med nio äventyrskort
Spelets mål: En spelare vinner spelet om hans följe är på äventyrskort 9 och dess ringbärare överlever alla skärmytslingar. En spelare kan också vinna genom att vara den ende som är kvar i spelet.
Regler: Regler på engelska
Strategi: -
Kommentarer: Min utgåva är från 2001. Det här samlarkortspelet innehåller totalt 363 kort (121 vanliga, 121 ovanliga och 121 sällsynta) i den första serien, vilken kallas "Fellowship of the Ring". Det är planerat att släppa nya serier senare.

Omgångssekvens:
1. Följets fas
2. Skuggfasen
3. Manöverfasen
4. Skjutningsfasen
5. Tilldelningsfasen
6. Skärmytslingsfasen
7. Omgrupperingsfasen

Jag började med att ladda ner och skriva ut demokortlekarna från utgivarens site, vilket var ett bra sätt att inse att detta är ett ovanligt bra samlarkortspel, eftersom du kan ha roligt med hemmaspel, även om du bara har de två startkortlekarna "Gandalf" och "Aragorn", även om de snarare är balanserade för ett 7-kortsäventyr än ett vanligt 9-kortsäventyr.

Reglerna till demospelet är något oklar, så det är bättre att ladda ner de fulla expnaderade reglerna direkt. Vissa av faserna (t ex Manöverfasen) utförs endast ifall det finns ett aktivt kort med texten "Maneuver phase" skrivet på det.

 
 

 

Click for English
 

Start

Sidan skapad och underhållen av: Carl-Gustaf Samuelsson