Click for English        Magic Realm (engelsk)

Tillverkare: Avalon Hill
Kategori: Äventyrsspel
Spelare: 2-16 (2-6)
Speltid: 03:00+
Ålder: 12+
Innehåll: Se den engelska beskrivningen, eftersom de omfattande reglerna gör att jag aldrig kommer att översätta dem till svenska.
Spelets mål: Att erhålla 5 segerpoäng (VP) i valfri kombination genom de olika kategorierna STORA SKATTER, MAGISKA FORMLER, BERÖMMELSE, ÖKÄNDHET och GULD. Före spelet startar, så skriver varje spelare i hemlighet ner hur denne vill vinna spelet.
Regler: 2:a utgåvans regler på engelska (1.6 Mb - Kräver Acrobat Reader)
Index till 2.a utgåvans regler på engelska
Summering av spelet på engelska
Strategi: -
Kommentarer: Utgiven 1979. Jag fick mitt exemplar via auktionssiten Ebay, eftersom spelet inte har nytryckts på väldigt många år.

Det påstås vara det spel som har mest omfattande regler, vilket ofta gör det till en "hyllvärmare". Men fantasytemat tilltalar min smak, då jag också gillar rollspel. Det finns fortfarande en aktiv diskussionslista om spelet, likväl som en bra FAQ. Dessutom finns det många runt om i världen som spelar via email.

Reglerna är separerade i 4 delar (2: utgåvan) (7 delar för 1:a utgåvan) och du introduceras i en ny del för varje spel du spelar, för att på detta sätt underlätta inlärandet av reglerna. De olika äventyrskaraktärerna är verkligen olika med sina egna för- och nackdelar. Det är inte ett spel att starta med för nybörjare.

Fortfarande är det ganska vanligt att man spelar det via internet ("play-by-email") och detta understöds bl a av Cyberboard, vilet är ett PbeM-program.

Mer information om spelet via min länksida

 
 

 
Click for English
 

Start

Sidan skapad och underhållen av: Carl-Gustaf Samuelsson