Click for English        Maestro

Tillverkare: Casper
Kategori: Pengar/poäng
Spelare: 2-4 (bäst med 3-4)
Speltid: 00:30
Ålder: 8+
Innehåll:   1  spelplan 
  4  agenturer 
  1  påse plastbrickor (svarta=50p, blåa=10p, gröna=5p och röda=1p) 
14  applådbrickor 
  1  kritikerbricka med plastfot 
56  musikerbrickor (46 musiker och 10 maestri)
Spelets mål: Ha samlat ihop mest poäng, när den sista applådbrickan läggs ut. Poängen samlar man genom att lägga ut sina musiker på en rad på spelplanen. Dock måste varje rad först ha minst en maestro ditlagd. Dessutom får man 10p varje omgång, som man har kritikern.
Regler: Regler på svenska
Regler på engelska    (från Game Cabinet)
Strategi: Det gäller att hålla koll på hur många det finns av varje typ av musiker. Finns det bara en enda, så vill det till att se till att få ut den snart alternativt att lägga den på så låg poäng som möjligt. På motsvarande sätt gäller det att försöka spärra de rutor med an maestro, då någon motståndare har en unik musiker. 
Har man ett stort poängförsprång, så kan det vara bra taktik att dra maximalt antal brickor, så man tvingas avsluta spelet snarast. Denna taktik är speciellt bra om motspelaren/motspelarna redan har många musiker i sin agentur. Sidoeffekt av denna strategi är att det finns chans att den sista applåden kommer upp, vilket också avslutar spelet. Glöm dock inte att en full agentur vid spelavslut ger hela 55 minuspoäng! 
Kommentarer: Årets familjespel 1991. 
Upplevdes de första gångerna som lite segt. Dock blir det riktigt bra när man spelat det några gånger. 
Går väldigt bra att spela på bara 2 spelare, vilket ger spelet mer tempo, men riskerar lättare att bli obalanserat, då den ene spelaren kan hålla "kritikern" länge, vilket snart medför ett stort poängförsprång. 
Plastbrickorna har jag skrivit värdet på de blå, gröna och röda, mha av en tuschpenna. De borde redan från början ha markerats med sina värden, då dessa inte är naturligt kopplade.

 
 
 

 
Click for English
 

Start

Sidan skapad och underhållen av: Carl-Gustaf Samuelsson