Click for English        Magellan (tyska)

Tillverkare: Hans im Glück
Kategori: Strategispel
Spelare: 3-6 (bäst med 4-6 spelare)
Speltid: 45 minuter
Ålder: 12+
Innehåll: 36 Upptäckarkort
63 Dukatkort
  2 Dubbelsidiga spelbräden (vilket ger 4 olika spelvarianter)
36 Träskepp i 6 olika spelarfärger
Spelets mål: Spelet utspelar sig i tre faser. I första fasen, så seglar tre skepp från Europa med respektive utforskare. Det är många missöden som kan inträffa under resan och is fas två fortsätter endast två skepp och i tredje fasen är det endast skepp som når målet. Varje upptäckare har sina egna styrkor och svagheter och ger sin kung poäng, guld och tänkbara handlingar. Spelaren med mest poäng efter tredje och sista rundan är vinnare.
Regler: Regler på engelska
Strategi: -
Kommentarer: Min utgåva är från 2002. Designer av spelet är Tom Lehmann. Den engelska utgåvan heter Pizarro & Co och utges av Rio Grande Games.

När jag först hörde talas om detta spelet, så var jag väldigt nyfiken ifall ett spel som berodde så mycket på auktioner verkligen skulle funka bra. Svaret är JA! Vi var alla förvånade att det kunde vara såpass bra. Det är sex välkända upptäckare på brädena och du vill ställa alla dina sex skepp på dem. Alla upptäckare har olika fördelar, antingen inför nästa omgång eller för att ge poäng vid sluträkningen av poängen. Om du bjuder för mycket, så har du inte råd att vinna framtida auktioner, men samtidigt vill du ha de bästa positionerna. Kanske du ska vänta på att få billigare positioner, men då kan du riskera att få färre av dina skepp på brädet, i synnerhet ifall det är 4-6 spelare (3 är egentligen för få spelare för att få intensiva auktioner). Under andra fasen är det endast två skepp, vilka fortsätter till nästa nivå efter att ha bjudit på dem. Ifall du råkar vara den ende som har bjudit på en viss upptäckare, så kan du bjuda verkligen billigt, så låt inte dina motståndare nå upp till denna situation.... och i den sista fasen av budgivning, så vill du ha dina kvarvarande skepp till den sista nivån Alla gillade det här spelet.

 
 

 

Click for English
 

Start

Sidan skapad och underhållen av: Carl-Gustaf Samuelsson