Click for English        Ticket to Ride (+expansion Mystery Train)

Tillverkare: Days of Wonder
Kategori: Strategispel
Spelare: 2-5
Speltid: 30-60 minuter
Ålder: 8+
Innehåll: -
Spelets mål: -
Regler: Regler på svenska
Regler på engelska 
Regler på engelska till expansionen
Strategi: -
Kommentarer: Min utgåva är från 2004. Designer av spelet är Alan R Moon.
Spelet blev "Årets spel" i Tyskland 2004 och den svenska upplagan som gavs ut 2005 fick samma år också utmärkelsen "Årets spel".

 

Speldag hos Magnus & Sus 2004-10-03 Detta är ett av Christinas favoritspel numera, TROTS att hon hävdar att normalt hatar hon alla spel med tågtema (efter en traumatiskt upplevelse på 10 timmar med spelet 1826 på pinnstolar runt ett pingisbord...).

Min början kändes som ett enda stort dragande av kort i väldigt spridda färger, medan de andra fick ut ena linjen efter den andra. Jag startade med Miami-Los Angeles, plus två korta banor nord-sydligt i mitten. Dock var det lugnt i båda hörnen på min långa bana. Jag började i mitten och fick ihop den ena, som delvis överlappade den andra och där gick jag flera vändor parallellt med Arre och började sedan bygga från Miami. Detta var ett misstag, då Sus stängde av mig (Dallas-Houston?). Hon var även inne på flera andra sträckor och och försökte spärra andra, vilket jag tror hon tappade tempo på. Sus gjorde en rejäl omväg på sin bana, då hon blev spärrad av Christina och Arre på några ställen och konstaterade att "Christina och fick gör en lång omväg", varmed hon kontrade med "I skillnad mot dig, så gjorde jag det avsiktligt". Omvägen jag fick ta för att knyta ihop mina linjer lyckades till slut och renderade många poäng, då de var ganska långa och jag var helt plötsligt först på de löpande poängen (dvs utan biljetterna). Jag drog 3 nya och behöll två, varav en redan var byggd och den andra krävde två korta linjer. Efter att fullföljt dessa 5, så kändes segern som i en liten ask och jag såg till att avsluta så fort som möjligt, vilket stressade Arre och Sus och dem var jag överlägsen gentemot vid sluträckningen. Vad jag inte räknade med var att Christina hade fixat 6 biljetter och adderade otroliga 78 poäng och vann därmed överlägset mot mig också!

Vi hörde någon (Magnus eller Johan), som muttrade om att det är för mycket tur i dragandet av kort, men efter att Christina vunnit tre och kommit tvåa en gång i alla hennes spel, så är det bara att konstatera att hon har en speciell känsla för taktik/strategi i detta spelet!

 
 


 

Click for English
 

Start

Sidan skapad och underhållen av: Carl-Gustaf Samuelsson