Click for English        Tomb Raider (engelska)

Tillverkare: Identity Games
Kategori: Strategispel
Spelare: 2-4 (bäst med 2 eller 4 spelare)
Speltid: 45 minutes
Ålder: 8+
Innehåll: -
Spelets mål: Med 4 spelare, så spelar ni i lag. Med 2 eller 3 spelare, så spelar ni individuellt med Lara på 'Goda sidan' och 1 eller 2 'bad guys' som motspelare. Om det blir lika, så vinner den som tog sista poängen. Spelarna får poäng genom 1 poäng för varje upptäckarbricka och 2 eller 3 poäng för antingen målningar eller bevis beroende på vilket lag du tillhör.
Regler: Regler på engelska
Strategi: -
Kommentarer: Min utgåva är från 2003. Designer av spelet är Arthur Tebbe. Spelets fulla namn är "Lara Craft Tomb Raider: The Angel of Darkness".

Spelet är baserat på dataspelet 'The Angel of Darkness'. Lara Croft anklagas för ett mord och försöker finna de fem bevisen för att bevisa sin oskuld. Samtidigt håller 'Pieter van Eckhardt' få tag på värdefulla målningar inne på muséet.

Båda uppdragen pågår inne på muséet nattetid. Spelarna smyger in och letar sig fram i korridorsystemet genom att vända upp golvbrickor. På fem brickor finns det hemliga rum, vilka innehåller bevis och/eller målningar, vilka lagen försöker få ut en efter en. Du får poäng för upptäckter och föremål som hör till ditt uppdrag, men du kan också föra ut brickor som dina motspelare vill ha, även om du inte får poäng på dem.

Din motståndare kommer att göra allt i sin makt för att stoppa dig genom att skjuta på dig, blockera korridorer och stjäla dina poäng. Akta dig dessutom för vakterna, vilka kan tvinga dig att börja om från utgången. Det sista föremålet är skyddat av en bomb som strax sprängs, så spring för ditt liv.

Under din omgång, så kan du göra tre handlingar, vilka är endera av följande:
- Ta ett handlingskort (omladdning) av antingen ammunition (för att skjuta), liv (för att skydda dig) eller energi (för att flytta, öppna en bricka eller rotera en bricka).
- Spela ett eller flera handlingskort av samma sort (ammunition, liv eller energi)

Det finns en bricka av vardera kortsymbol, där du kan ladda om två kort av den typen. Du kan aldrig ha mer än sju kort på hand.

Det är ett taktiskt spel, även om det är mycket tur i vilka golvbrickor du vänder upp eller dragning av bevis/målning. Dock är det ett bra tematiskt upptäckarspel att spela någon gång då och då. Jag skulle tro att spelet är riktigt bra med barn.

 
 

 

Click for English
 

Start

Sidan skapad och underhållen av: Carl-Gustaf Samuelsson