Click for English        Traders of Genoa

Tillverkare: Rio Grande Games (Amerikansk upplaga)
Ravensburger (Tysk upplaga "Die Händler von Genoa")
Kategori: Strategispel
Spelare: 2-5 (bäst med 4-5)
Speltid: 1:00-2:00
Ålder: 12+
Innehåll:   1 spelplan
40 varumarkörer
60 spelkort
      - 16 "stor order"
      - 16 "liten order"
      - 14 "meddelande"
      - 14 "privilegiekort"
80 sedlar (10x5, 30x10, 20x50 and 20x100 dukater)
35 ägarmarker (7 i varje spelares färg)
28 specialkort
      - 5 "starta på valfri ruta"
      - 5 "1 av valfri vara"
      - 5 "1 ytterligare handling"
      - 5 "bygghandling"
      - 7 "1:1 handel"
      - 1 "startspelare"
  1 handelstorn (=5 bruna skivor)
  1 omgångsmarkör (brun)
  2 tärningar (oktagonala - blå plus röd)
Spelets mål: Spelaren flyttar handelstornet genom staden under 7-12 omgångar i spelet. I varje byggnad, så kan spelaren ta specifika handlingar. Spelaren kan fullfölja order, lämna meddelanden och erhålla byggnader i staden. Spelaren med flest dukater vinner.
Regler: Regler på engelska
Strategi: Många spelare har klagat på att förhandligarna kan dra ut så mycket att spelet håller på 3-4 timmar. Jay Tummelson på Rio Grande Games har kommenterat detta:

"Jag tror att problemet är att man ser spelet som ett förhandlingsspel. I själva verket är det ett handelsspel. Mina spel går fort eftersom när jag är tornspelaren, så förväntar jag (och får) 1 full handling (min) och hälften av övriga handlingar (mina motståndares). När jag inte är tornspelaren, så är mitt mål att få hälften av en handling (och på så sätt ger jag tornspelaren 1/2). Det är sällan jag får eller betalar med dukater (eftersom målet är att samla dessa för att vinna); i stället erbjuder jag det som jag inte vill behålla i form av kort, marker eller varor i utbyte mot det jag vill ha. På så sätt blir det lite förhandlingar: Jag får erbjudande som är acceptabla eller jag ser mig omkring någon annanstans - på så vis blir spelet snabbare. jag föreslår att du försöker mindre med att hitta "fantastiska" överenskommelser och mer med att göra bra handel och spelet kommer att flyta på mycket fortare och ge er en rikare erfarenhet."

Kommentarer: Min utgåva är från 2001. Designer av spelet är Rüdiger Dorn.

När vi följde riktlinjerna ovan, så flöt spelet riktigt bra och vi spelade första gången under en timma inkluderat regelgenomgång. Även om det är mycket regler, så är de ganska enkla att förklara för nybörjar. Rekommenderas varmt!

 
 

 

Click for English
 

Start

Sidan skapad och underhållen av: Carl-Gustaf Samuelsson