Click for English        Warcraft the boardgame

Tillverkare: Midgaard Games (Svensk utgåva)
Fantasy Flight Games (Amerikanska utgåvan)
Kategori: Strategispel
Spelare: 2-4
Speltid: 60 minuter (beror på vilket scenario)
Ålder: 12+
Innehåll: -
Spelets mål: -
Regler: Regler på svenska
Regler på engelska
Strategi: -
Kommentarer: Min utgåva är från 2003. Designer av spelet är Kevin Wilson.

 

Spelrapport från
2003-12-06
Vi spelade Warcraft igår och jag tyckte det var riktigt hyfsat för att i grund och botten vara en form av krigsspel. Det funkade bra med striderna, som oftast inte blev alltför utdragna. Just uppgraderingsfunktionerna gör att det skiljer sig på ett intressant sätt från många andra andra krigsspel, liksom att man på ett enkelt sätt kan ha olika scenarier. Detta gör också att jag kan tro att det även funkar bra på 2 eller 3 spelare.

Jag har hört kritik att det lätt blir att alla sitter och bygger upp och uppgraderar sig i varsitt hörn innan det blir ett jätteslag på slutet, men det kan jag inte hålla med om, men det beror kanske på spelstil i vissa grupper.

Jag har många bättre spel, men det är ok och får 7 av 10. Delvis för att det snarare tog över tre timmar, trots att vi inte spelade långsamt. Enligt kartongen ska det ta 60-90 minuter och det har jag väldigt svårt att tro någonsin går att nå på standard 4-spelarscenariet. Vi var dock överens om att det krävs att man spelar några gånger, inte minst att förstå att utnyttja de olika magiformlerna som varje fraktion har på bättre sätt. Dessutom tror jag inte att folk använde "special abilities" på bästa sätt, för man nådde inte upp till topp så snabbt om ens alls, dvs fraktionerna satsade inte på "bästa" enheten att bli bra på.

 
 

 

Click for English
 

Start

Sidan skapad och underhållen av: Carl-Gustaf Samuelsson